Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Erdek'li Esnaflar uyarıldı

Erdek

Sanayi Sicil Belgesi bilgilendirmesi yapıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Balıkesir İl Müdürlüğü’nden ilçemize gelen yetkililer, Sanayi Sicil Belgesi alma zorunluluğu hakkında önceden belirlenen firmaları gezerek bilgilendirmede bulundu.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Balıkesir İl Müdürlüğü tarafından ilçemize gelen yetkililer, Erdek Merkez ve mahallelerinde bulunan Bakanlıkça belirlenen 56 firma yetkilisi ile görüşerek Sanayi Sicil Belgesinin alınması zorunluluğu hususunda bilgi verdi.
Gazetemize gelerek konu hakkında detaylı açıklama yapan yetkililer, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Balıkesir İl Müdürlüğü olarak Balıkesir ilinin bütün ilçe ve köy mahallelerine giderek bilgilendirmelerimizi yapıyoruz. Erdek`te de Sanayi Sicil Belgesi alma zorunluluğu bulunan 56 firma kayıtlarımızda görülüyor.

Bu firma yetkilileri ile görüştük ve Sanayi Sicil Belgesi alma zorunluluğu hakkında kendilerine bilgi verdik. Sanayi Sicil Belgesi alma zorunluluğu bulunan firmalar 31 Aralık 2014 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Aksi takdirde 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu uyarınca sanayi işletmesi kapsamında değerlendirilen işletmeler hakkında idari para cezası uygulanacak. Bizde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Balıkesir İl Müdürlüğü olarak Sanayi Sicil Belgesi alma zorunluluğu olup bu hususu bilmeyen veya nasıl kayıt olunacağı konusunda bilgi eksikliği olan firmalara bilgilendirme yapıyoruz." diye konuştular.
İlçemizde iki gün boyunca firmalara bilgi veren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Balıkesir İl Müdürlüğü ekipleri, aynı uygulamanın Balıkesir Büyükşehir kapsamında bulunan 18 ilçede 30.12.2014 tarihine kadar devam edeceğini bildirdiler.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli